Катерина Игнатова e майка на две момиченца на 3 и 4

...
Катерина Игнатова e майка на две момиченца на 3 и 4
Коментари Харесай

Безсилни ли са институциите към семейната драма в Елин Пелин?

Катерина Игнатова e майка на две момиченца на 3 и 4 години. Тормозена от бащата на децата си, от институциите, от безразличието на другите, тя показа персоналната си драма в в групата ни " ".  

Признавам си, много мъчно мога да взема страна в спора. Думите на майката против думите на бащата и неговия юрист. Но това, което знам, е, че несъмнено има нещо гнило в тази ситуация, с който съгласно община Елин Пелин са ангажирани всички институции в града, до момента в който Катерина твърди, че освен не е получила поддръжка от тях, само че е и тяхна жертва. Факт е, че всички съдии в града очевидно се тормозят от нещо или някого, защото са си дали отказ по делата сред някогашните съпрузи, които към този момент се гледат в Ихтиман.

Ние, Момичетата, ще продължаваме да следим случая за вас. Но преди този момент ще ви го представим.

Според майката бащата се възползвал от публичното си състояние, с цел да тормози нея и децата, а тя към този момент две години не получава поддръжка от нито една институция на територията на Република България. В групата ни тя качи видео, в което се вижда по какъв начин някогашният ѝ брачен партньор Борислав Кръстев – основен проектант на Община Елин Пелин, тегли щерка си и принудително се пробва да я води от майка ѝ. Изглежда, че записът е от охранителна камера. Детето пищи, родителите го дърпат, намесват се и по-възрастни хора, които също са избутани. " От две години и половина върху мен и моите малолетни деца се упражнява домашно принуждение от някогашния ми брачен партньор Борислав и неговото семейство, без реакция от нито една институция. Показвам ви по какъв начин на 30.07.2020 година в 8:30 часа сутринта, до момента в който тръгвахме за рехабилитация с щерка ми, която се възвръща след случай, бяхме нападнати пред дома ни от основния проектант на Община Елин Пелин, „ любящ “ татко и мой някогашен брачен партньор – Борислав Бориславов Кръстев, и Андрей Цолев, които отвлякоха тригодишната ми щерка. Родителските права са предоставени на мен, а от два месеца той държи и не съм виждала и другата ми щерка (4 г.). Коментарите оставям на вас ", написа майката Катерина Игнатова.

Версията на бащата Борислав Кръстев и юриста му Пламен Борисов се разграничава сензитивно. Според Кръстев конфликтът сред двамата е от години. Този път той трябвало да вземе щерка си за 20-дневна почивка, само че бил лишен от достъп до детето си. Затова го взел (принудително!!!) и го завел в полицията, където били извикани представители на всички ангажирани институции. По думите му той предложил споделено родителство, само че майката отказала съглашение. Освен това нуждата момиченцето да бъде на рехабилитация била по виновност на майката, която позволила тежък случай – детето било изпуснато от прозорец на втория етаж на постройка, където работела.

Според институциите майката не споделяла значима информация с бащата, не спазвала процедури и била глобявана нееднократно. Тя отказвала достъп до жилището и децата и на няколко институции – отдел " Закрила на детето ", " Детска педагогическа стая " и други

По информация на Агенцията за обществено подкрепяне в Елин Пелин спорът сред някогашните съпрузи е от август 2018 година Според чиновниците на Агенцията двете дребни момиченца са лекувани от разнообразни лекари и са им предписвани разнообразни лекарства, което било рисковано за здравето им. Спорът сред тях се е утежнил поради имуществени каузи, физически и вербални нападения, в които са въвлечени и фамилиите, отвод за шерване на родителските права и отговорности. И двамата родители са подавали десетки сигнали един против различен във всички вероятни институции – отдел " Закрила на детето ", дирекция " Социално подкрепяне ", Министерство на вътрешните работи, КПКОНПИ и други Водят постоянно дела за клюки, домашно принуждение, наказателни, изпълнителни и цивилен каузи. 

 
„ Това не е принуждение “ – заблудата, която ни държи като заложници

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР